Influenza og covid-19 vaccination!

Efteråret står for døren… Hvem anbefales at blive vaccineret mod influenza og covid-19?

Sundhedsstyrelsen skriver:
Fra den 1. oktober kan alle, der er fyldt 65 år, bliver vaccineret mod influenza og covid-19. Desuden kan yngre personer, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, blive vaccineret mod begge sygdomme. Børn i alderen 2-6 år kan blive vaccineret mod influenza (den gives som en næsespray).

Læs mere her.

Hvordan bestiller man tid??

Hvis man er 65 år eller derover, vil man i løbet af de næste uger modtage en invitation i Digital Post. Når man modtager sin invitation kan man bestille en tid til sin vaccination på www.vacciner.dk. Man kan blive vaccineret frem til 15. januar 2024.

Forældre til børn i alderen 2-6 år vil også modtage en invitation i Digital Post, hvorefter de kan bestille tid på www.vacciner.dk.

Hvis man er under 65 år og anbefales vaccination, fordi man er i øget risiko for et alvorligt forløb, f.eks. på grund af visse kroniske sygdomme, vil man ikke modtage en invitation. Man skal i stedet gå direkte ind på www.vacciner.dk, hvor man fra den 20. september har mulighed for at bestille tid på baggrund af en tro- og love erklæring. Læs mere om vaccinationstilbuddet på www.vacciner.dk eller på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

For borgere med MitID henvises til at booke tid på www.vacciner.dk
For borgere uden MitID henvises til at kontakte bookingsupport på
tlf. 7023 2415

Hvor kan du blive vaccineret?

Selve vaccinationerne kommer til at foregå på regionale vaccinationssteder og på apoteker over hele landet.

Region Midtjylland tilbyder vaccinationerne på 12 forskellige vaccinationssteder i regionen: Aarhus, Horsens, Herning, Struer, Ringkøbing, Randers, Grenå, Skive, Silkeborg, Samsø, Lemvig og Viborg.

Vaccinationsstedet i Lemvig er:
Vaccinationscenter Lemvig
Vænget 10
7620 Lemvig

Læs mere her.